۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
دلیل ریزش امروز بازارسرمایه چه‌بود؟

یک کارشناس ارشد با اشاره به اینکه در ۶ ماهه گذشته شاهد رشد نسبی بازارسرمایه بودیم، خاطرنشان کرد: هرچند رشد بازارسرمایه نسبت به بازارهای موازی کم بوده با این‌حال معمولا روندهای تاریخی نشان‌دهنده این است که سرمایه‌گذاران بعد از رشد بازار تمایل به شناسایی سود در کوتاه‌مدت دارند که در نتیجه آن سمت عرضه در بورس از تقاضا پیشی خواهد گرفت و ریزش امروز بازار را هم می‌توان به همین دلیل دانست و به عبارتی این رفتار یک روند طبیعی است.

**رشد ۲۰ درصدی سودآوری شرکت‌ها

کامل ابراهیمیان، کارشناس ارشد بازارسرمایه در خصوص روند بازارسرمایه و انتشار گزارش شرکت‌ها به بیداربورس گفت: گزارش شرکت‌های سال ۱۴۰۱ صنایع بورسی که در روزهای اخیر در حال انتشار است، گزارش‌های خوبی بوده و در مجموع سودآوری شرکت‌ها نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد بیش از ۲۰ درصدی داشته است.

او در ادامه بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به سود صنایع اضافه شده و حتی سودآوری شرکت‌ها در فصل زمستان نیز به نسبت سال ۱۴۰۰ وضعیت بهتری را تجربه کرده‌اند.

**تمایل سهامداران به شناسایی سود بعد از رشد بازار

وی با اشاره به اینکه در ۶ ماهه گذشته شاهد رشد نسبی بازارسرمایه بودیم، خاطرنشان کرد: هرچند رشد بازارسرمایه نسبت به بازارهای موازی کم بوده با این‌حال معمولا روندهای تاریخی نشان‌دهنده این است که سرمایه‌گذاران بعد از رشد بازار تمایل به شناسایی سود در کوتاه‌مدت دارند که در نتیجه آن سمت عرضه در بورس از تقاضا پیشی خواهد گرفت و ریزش امروز بازار را هم می‌توان به همین دلیل دانست و به عبارتی این رفتار یک روند طبیعی است.

**ریزش‌های هفته قبل سهامداران را نگران کرد

ابراهیمیان اضافه کرد: اتفاقی که هفته قبل در بازارسرمایه رخ داد و در نتیجه آن شاهد ریزش سریع بازار بودیم بخشی از سهامداران به ویژه سهامداران خرد را نگران کرد اما با تمهیداتی که توسط سازمان بورس ارائه شد و اصلاح شدید سهم‌ها، قیمت‌ها به یک نقطه ارزنده رسیدند و تقاضا در بازارسرمایه تقویت شد.

به گفته این کارشناس ارشد بازارسرمایه برنامه وزارت نیرو در خصوص قطعی برق صنایع از یک سمت و فصل مجامع از سمت دیگر موجب شده تا شاهد انتظار سهامداران برای شرکت در مجامع و جابه‌جایی میان سهم‌ها باشیم و بیشتر سهامی که DPS محور هستند جایگزین سهام پررسیک می‌شوند.  

**خوشبینی به روند بازارسرمایه تا پایان سال

او در خصوص وضعیت بازارسرمایه در روزهای آینده خاطرنشان کرد: احتمالا بازارسهام در روزهای آتی روند متعادل‌تری داشته باشد و افت خاصی در انتظار بورس نیست و به عبارتی می‌توان به روند بازارسرمایه تا پایان سال خوشبین بود.  

وی در بررسی روند قیمت طلا، دلار و سکه بیان کرد: در روزهای اخیر دلار ریزشی حدود ۳ الی ۴ درصد را تجربه کرده و از آن سو طلا و سکه به دلیل افتی که در انس جهانی بود تحت تاثیر قرار گرفتند.

**بورس عقب‌ماندگی از تورم را جبران خواهد کرد

ابراهیمیان با یادآوری این موضوع که طی چند سال گذشته شاهد تورم‌های بالای ۴۰ درصد بودیم، عنوان کرد: رشد تورم به صورت سنتی موجب افزایش سودآوری اسمی شرکت‌ها و درنتیجه رشد قیمتی اسمی آن‌ها می‌شود و باتوجه به اینکه بورس از تورم عقب‌مانده، بازارسهام در آینده این عقب‌ماندگی را جبران خواهد کرد.

**تقسیم سود ۳۵۰ هزار میلیاردتومانی

این کارشناس ارشد بازارسرمایه در تشریح عواملی که در آینده بر روند بازارسرمایه تاثیر خواهند گذاشت، گفت: انتشار گزارش عملکرد اردیبهشت ماه شرکت‌ها و همچنین تقسیم سود آن‌ها از عوامل تاثیرگذار خواهند بود که برآورد میشود حدود ۳۵۰ هزار میلیارد تومان سود تقسیمی داشته باشیم که بخشی از این نقدینگی مجدد به بازارسرمایه باز می‌گردد.

**بررسی مولفه‌های تاثیرگذار بر بازارسرمایه

وی در ادامه خاطرنشان کرد: وضعیت نرخ ارز و قیمت‌ جهانی کامودیتی‌ها از اصلی‌ترین عوامل موثر بر بازارسرمایه است و از سویی کماکان شاهد رشد تقدینگی هستیم که این مهم بر فاکتورهای پیشران بورس از جمله نرخ ارز و تورم تاثیر می‌گذارد و موجب رشد سودآوری اسمی شرکت‌ها می‌شود که در نتیجه موارد ذکر شده می‌توان به رشد شاخص کل امیدوار بود.

**کدام صنایع پیشرو بازارسرمایه هستند؟

او در بررسی صنایع پیشرو بازار عنوان کرد: صنایعی که گزارش‌های ۱۴۰۱ آن‌ها خوب بوده و تقسیم سود مناسبی داشتند می‌توانند در روزهای آینده پیشرو بازار باشند و عمدتا پتروشیمی‌ها، معدنی و فلزی‌ها در اولویت این رشد خواهند بود.

ابراهیمیان در پایان گفت‌وگوی خود اظهار کرد: شاید انتشار گزارشات ۱۴۰۱ صنعت بانک نیز بتواند برخی از نمادهای این صنعت را در مسیر صعودی قرار دهد.

خبرنگار: نازنین درویشی

منبع: بیدار بورس
کد خبر 29882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =